DIT IS ERIK

Erik Jobben (11 februari 1965) is een Nederlandse cabaretier. Samen met Maarten Hennis en Arend Edel vormt hij de cabaretgroep Niet Schieten!.

Het trio won in 1994 het Cameretten met zowel de jury- als de publieksprijs, hij ontmoette Maarten en Arend bij de basketbalvereniging, uiteindelijk leidde dit tot vriendschap. In 1991 besloten zij om de cabaretgroep Niet Schieten! op te zetten.

Erik schrijft ook veel teksten voor anderen (onder andere voor het KRO programma Ook dat nog, voor de kluchten van Onno Innemee en voor Boobytrap). Erik speelde in diverse tv-commercials en televisieseries (o.a. Klein Holland, Van God Los). In 2012 speelde Erik in de bioscoopfilm Plan C, van regisseur Max Porcelijn. Tegenwoordig is Erik ook actief als stemacteur voor commercials, documentaires, leesboeken en animatie.

In februari 2015 bracht hij zijn solo CD “Love is Liefde” uit, met daarop Engelstalige nummers die naar het Nederlands zijn “vertaald”.

In januari is Erik Jobben ook directeur van Podiumorganisatie Haarlemmermeer. Hieronder vallen schouwburg De Meerse, poppodium Duycker en Artquake.

Daarnaast heeft Erik onlangs zijn eerste roman ‘De verborgen verleiding’ uitgebracht.