DIT IS ERIK

Ik ben op 11 februari 1965 geboren in Weesp. En daar woon ik nog steeds. Dat klinkt saai, maar een leukere stad ben ik nog niet tegengekomen. Via de lokale basketbalvereniging ben ik Maarten en Arend tegengekomen. Op de bank tijdens wedstrijden, want we waren niet de beste spelers en zeker niet de meest serieuze. Daar ontstond dan ook Niet Schieten!.

Na mijn middelbare schooltijd, op de Godelinde in Naarden en het Goois Lyceum in Bussum, ben ik Econometrie gaan studeren in Amsterdam op de UvA. Daarna kwam ik te werken als beleidsmedewerker Financiën op de VU. 

Naast mijn baan begon het cabaret een steeds vastere vorm aan te nemen. Ik ging minder werken, maar bleef het altijd combineren. Enerzijds vanwege de financiële zekerheid, anderzijds omdat ik beide leuk vind.

Ik ontmoette Lique, mijn lieve vrouw, en we kregen twee fijne kinderen. Ze zijn nu 18 en 16 en het is mooi om te zien hoe ze zich ontwikkelen. Drie jaar geleden kwam onze hond Djuko erbij. En dat was voor mij een openbaring, omdat ik nooit dacht dat ik zoveel van een dier zou kunnen houden. 

In 2001 heb ik mijn loondienstcarriere (wat een lelijk woord) voort kunnen zetten bij schouwburg De Meerse in Hoofddorp. Heerlijk om mijn twee werelden te kunnen combineren. 

Ondertussen deed ik ook schrijfwerk voor televisie, zoals voor Ook Dat Nog. En ben ik gaan schrijven voor Onno Innemee, die eenmanskluchten wilde maken. Ik speelde in diverse tv-commercials en had bescheiden rolletjes in televisieseries (o.a. Klein Holland, Van God Los) en in de bioscoopfilm Plan C, van regisseur Max Porcelijn. 

In 2012 werd alles wat ik deed wat veel en moest ik een stap terug doen. Ik besloot te stoppen met optreden. De liefde voor het schrijven bleef.

Gelukkig mocht en kon ik blijven schrijven voor Maarten en Arend. Het was fijn om bij het creatieve proces betrokken te blijven. Trots was ik als ik ze samen zag op het podium. 

Ook kreeg ik ruimte om aan wat eigen projecten te beginnen. In februari 2015 bracht ik mijn CD “Love is Liefde” uit, met daarop Engelstalige nummers die naar het Nederlands zijn “vertaald”, met voor mij belangrijke nummers. Daarnaast begon ik met het schrijven aan een heus boek.

Sinds 3 jaar ben ik directeur van schouwburg De Meerse en poppodium Duycker. Het is geweldig om met zoveel leuke collega’s zoveel mogelijk te maken voor ons publiek.

April 2019 verscheen mijn eerste roman ‘Dodelijke Verleiding’. Inderdaad: een thriller. En de reacties zijn zeer positief. Daar ben ik blij mee.

Vanaf september ga ik weer het podium op met mijn vrienden en dat vind ik spannend en geweldig tegelijk. Ik kijk ernaar uit! Het dreigt erg leuk te worden…